Tavaszi tepsis csirkecomb recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 15 dkg bébi répa
- 1 db cukkini
- 4-5 szem burgonya
- 1-2 szál újhagyma
- 1 db kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 5-6 levél medvehagyma
- 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
- 1 mk. őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet cayenne-i bors
- só ízlés szerint
- 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb szeletekre vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirkecombokat.
A burgonyát és a zöldségeket egy tepsibe terítjük, megszórjuk a fűszerekkel és az összevágott medvehagymával, rátesszük a combokat és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket és burgonyát tálaltam.
Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.