Tavaszi tepsis csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tavaszi tepsis csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 15 dkg bébi répa
  • 1 db cukkini
  • 4-5 szem burgonya
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 db kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 5-6 levél medvehagyma
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • só ízlés szerint
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb szeletekre vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirkecombokat.

A burgonyát és a zöldségeket egy tepsibe terítjük, megszórjuk a fűszerekkel és az összevágott medvehagymával, rátesszük a combokat és alufóliával lefóliázzuk.

A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült zöldségeket és burgonyát tálaltam.

Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!