Tárcsán sült fűszeres csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 db csirke felső-comb
- 2 ek szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek Worcester szósz
- 1 dl étolaj
- só
Elkészítése:
Étolajban elkeverjük a szárnyas fűszert, a balzsamecetet és a Worcester szószt.
A combokat megtisztítjuk, kicsontozzuk és enyhén kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát megkenjük az olajos fűszerrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Mielőtt tüzet rakunk a tárcsa alatt, a húsok mindkét felét sózzuk meg és ha már forró a tárcsa, a bőrös felével elhelyezzük rajta a húsokat.
Először a tárcsa közepén összefolyt olajban sütjük 2-3 percig, majd kihúzzuk a szélére és ott sütjük tovább.
A hús vastagságától függően 10-15 perc múlva megfordítjuk, szintén középen a bővebb olajban sütjük 1-2 percig, majd kihúzzuk a szélére és ott fejezzük be a sütést.
Balzsamecetes salátával és krumplipürével tálaljuk.
Tipp:
Ennek a sültnek a bepácolásához saját összeállítású fűszerkeveréket használtam, amibe nem tettem sót. Mivel egy éjszakán át volt a pácban, ezért nem is sóztam, csak a sütés előtt fél órával. Így megakadályoztam, hogy a só értékes nedveket vonjon ki a húsból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »