Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárcsán sült fűszeres csirkecombok recept

Tárcsán sült fűszeres csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirke felső-comb
    • 2 ek szárnyas fűszerkeverék
    • 1 ek balzsamecet
    • 1 ek Worcester szósz
    • 1 dl étolaj

    Elkészítése:

    Étolajban elkeverjük a szárnyas fűszert, a balzsamecetet és a Worcester szószt.

    A combokat megtisztítjuk, kicsontozzuk és enyhén kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát megkenjük az olajos fűszerrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Mielőtt tüzet rakunk a tárcsa alatt, a húsok mindkét felét sózzuk meg és ha már forró a tárcsa, a bőrös felével elhelyezzük rajta a húsokat.

    Először a tárcsa közepén összefolyt olajban sütjük 2-3 percig, majd kihúzzuk a szélére és ott sütjük tovább.

    A hús vastagságától függően 10-15 perc múlva megfordítjuk, szintén középen a bővebb olajban sütjük 1-2 percig, majd kihúzzuk a szélére és ott fejezzük be a sütést.

    Balzsamecetes salátával és krumplipürével tálaljuk.

    Tipp:

    Ennek a sültnek a bepácolásához saját összeállítású fűszerkeveréket használtam, amibe nem tettem sót. Mivel egy éjszakán át volt a pácban, ezért nem is sóztam, csak a sütés előtt fél órával. Így megakadályoztam, hogy a só értékes nedveket vonjon ki a húsból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá