Tárcsán sült fűszeres csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felső-comb
  • 2 ek szárnyas fűszerkeverék
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek Worcester szósz
  • 1 dl étolaj

Elkészítése:

Étolajban elkeverjük a szárnyas fűszert, a balzsamecetet és a Worcester szószt.

A combokat megtisztítjuk, kicsontozzuk és enyhén kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát megkenjük az olajos fűszerrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Mielőtt tüzet rakunk a tárcsa alatt, a húsok mindkét felét sózzuk meg és ha már forró a tárcsa, a bőrös felével elhelyezzük rajta a húsokat.

Először a tárcsa közepén összefolyt olajban sütjük 2-3 percig, majd kihúzzuk a szélére és ott sütjük tovább.

A hús vastagságától függően 10-15 perc múlva megfordítjuk, szintén középen a bővebb olajban sütjük 1-2 percig, majd kihúzzuk a szélére és ott fejezzük be a sütést.

Balzsamecetes salátával és krumplipürével tálaljuk.

Tipp:

Ennek a sültnek a bepácolásához saját összeállítású fűszerkeveréket használtam, amibe nem tettem sót. Mivel egy éjszakán át volt a pácban, ezért nem is sóztam, csak a sütés előtt fél órával. Így megakadályoztam, hogy a só értékes nedveket vonjon ki a húsból.