Szójás csirkefalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek keményítő
- 1 kk fehérbors
- 1 kk chiliszósz (elhagyható)
- 1 tk só
- 3 ek víz
Elkészítése:
A combokat megnyúzzuk, és kicsontozzuk, majd 6-8 nagyobb darabba vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a feldarabolt húst, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A hús sütéséhez wokot, vagy magas falú serpenyőt érdemes használni. Jól felforrósítjuk, beleöntjük a bepácolt húst, és erős tűzön, rázogatva, kevergetve készre pirítjuk.
Tipp:
Amíg a hús pácolódott, köretnek steak burgonyát, és fokhagyma szószt készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

