Szójás csirkefalatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek keményítő
- 1 kk fehérbors
- 1 kk chiliszósz (elhagyható)
- 1 tk só
- 3 ek víz
Elkészítése:
A combokat megnyúzzuk, és kicsontozzuk, majd 6-8 nagyobb darabba vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a feldarabolt húst, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A hús sütéséhez wokot, vagy magas falú serpenyőt érdemes használni. Jól felforrósítjuk, beleöntjük a bepácolt húst, és erős tűzön, rázogatva, kevergetve készre pirítjuk.
Tipp:
Amíg a hús pácolódott, köretnek steak burgonyát, és fokhagyma szószt készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »