Szójás csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek méz
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek keményítő
  • 1 kk fehérbors
  • 1 kk chiliszósz (elhagyható)
  • 1 tk só
  • 3 ek víz

Elkészítése:

A combokat megnyúzzuk, és kicsontozzuk, majd 6-8 nagyobb darabba vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a feldarabolt húst, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A hús sütéséhez wokot, vagy magas falú serpenyőt érdemes használni. Jól felforrósítjuk, beleöntjük a bepácolt húst, és erős tűzön, rázogatva, kevergetve készre pirítjuk.

 

Tipp:

Amíg a hús pácolódott, köretnek steak burgonyát, és fokhagyma szószt készítettem mellé.