Szójás csirke spagettivel recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 1 sárgarépa
- 1 cukkini
- 1 lila hagyma
- 4 ek olívaolaj
- 50 dkg spagetti
Páchoz:
- 5 ek szójaszósz
- 2 ek csiliszósz
- 1 ek halszósz
- 1 kk őrölt gyömbér
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- só
Elkészítése:
A pác hozzávalóit jól összekeverjük.
A húst alaposan megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a páchoz, jól átforgatjuk, és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát gyufa vastagságú csíkokra, a lila hagymát és a cukkinit nagyobb kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben az olaj felét felhevítjük. Rádobjuk a répát és a hagymát, 3-5 percet kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és minden zöldséget roppanósra sütünk. Egy öblös tálba átöntjük.
A maradék olajat is felhevítjük, a bepácolt húst erős tűzön megpirítjuk. Ráöntjük a tálba a zöldségekre.
A spagettit 4-5 cm-es daraboka törjük és sós, lobogó vízben 8-10 perc alatt kifőzzük. Leöblítjük, jól lecsepegtetjük, és rátesszük a tálban lévő zöldségekre/húsra. Óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor színes borsot darálhatunk rá, vagy megszórhatjuk akár reszelt sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »