Színesborsos kacsamell recept

Hozzávalók:
- 2 bőrös kacsamell
- frissen őrölt színesbors
- olívaolaj
- 3-4 édesburgonya
- friss vagy fagyasztott erdei gomba
- só
- 1 dl tejszín
- kevés vaj
Elkészítése:
A kacsamelleken a bőrt bemetszük úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Besózzuk, bekenjük olívaolajjal és megszórjuk frissen őrölt színesborsal. Egy órára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyjuk 10 percig.
Serpenyőben a bőrös oldalán sütjük, amíg a bőr ropogósra nem sül, majd megfordítjuk és további 5 percig sütjük. 200 fokos sütőben további 40 percig vagy 65 fokos maghőmérsékletig sütjük.
Miután megsült a sütőből kivéve 5 percig letakarva pihentetjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd félpuhára főzzük. Serpenyőben vagy grillezőn megsózva, olívaolajjal megkenve készre sütjük.
A kacsamelles serpenyőbe beledobjuk a felaprított erdeigombát, sózzuk, borsozzuk, kevés vajat teszünk hozzá és felöntjük tejszínnel, összefőzzük és tálalunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »