Szilvás csirke tepsis zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csirke felső comb
- 2 csirkemell
- 3 ek szilvalekvár
- 2 ek vörösborecet
- só
- római kömény
- 3 sárgarépa
- 2 cékla
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
Először a zöldséget készítem elő. Megtisztítom és nagyobb hasábokra vágom a sárgarépát, a céklát pedig vastagabb szeletekre. Ezután egy tepsibe öntöm őket, megszórom sóval és római köménnyel, majd meglocsolom egy kevés olíva olajjal és előmelegített sütőben elkezdem sütni.
Amíg a zöldség sül, készítsük elő a húsokat is. Ehhez a csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk. Megsózzuk. Előkészítjük a pácot, ami a szilvalekvár és a vörösborecet keveréke. Ezzel a páccal megkenjük a húsokat és a közben már félig megsült zöldségekre pakolom.
Mehet vissza a sütőbe. Nagyjából 30 percig még együtt sütöm őket.
A húsok mellé készíthetünk egy joghurtos mártást is ami ezúttal aprított rukkola salátából és fokhagymából, sóból állt.
Tálalhatjuk burgonyapürével is, ahogy nálunk a fiúk is ették, de nagyon finom volt aprított paradicsom, uborka és hagymával, egy cikkekre vágott tortellinivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »