Szilvás csirke tepsis zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirke felső comb
  • 2 csirkemell
  • 3 ek szilvalekvár
  • 2 ek vörösborecet
  • római kömény
  • 3 sárgarépa
  • 2 cékla
  • kevés olíva olaj

Elkészítése:

Először a zöldséget készítem elő. Megtisztítom és nagyobb hasábokra vágom a sárgarépát, a céklát pedig vastagabb szeletekre. Ezután egy tepsibe öntöm őket, megszórom sóval és római köménnyel, majd meglocsolom egy kevés olíva olajjal és előmelegített sütőben elkezdem sütni.

Amíg a zöldség sül, készítsük elő a húsokat is. Ehhez a csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk. Megsózzuk. Előkészítjük a pácot, ami a szilvalekvár és a vörösborecet keveréke. Ezzel a páccal megkenjük a húsokat és a közben már félig megsült zöldségekre pakolom.
Mehet vissza a sütőbe. Nagyjából 30 percig még együtt sütöm őket.

A húsok mellé készíthetünk egy joghurtos mártást is ami ezúttal aprított rukkola salátából és fokhagymából, sóból állt.
Tálalhatjuk burgonyapürével is, ahogy nálunk a fiúk is ették, de nagyon finom volt aprított paradicsom, uborka és hagymával, egy cikkekre vágott tortellinivel.