Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvamártásban sült csirkeszárny recept

Szilvamártásban sült csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkeszárny
    • 20-25 dkg szilva
    • 3 ek ketchup
    • 2 ek cukor
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma
    • 2 ek almaecet
    • kevés csipős szósz
    • 2 ek szójaszósz
    • reszelt gyömbér
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.

    A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, majd összeturmixolom. A többi hozzávalót az edénybe teszem és 10-15 percig főzöm.

    A húst egy kis sütőedénybe teszem, a szilvás pácba beleforgatom, a pác maradékát pedig ráöntöm a húsra. Fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm sütőben.

    Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csípős szósz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá