Szilvamártásban sült csirkeszárny recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 csirkeszárny
- só
- 20-25 dkg szilva
- 3 ek ketchup
- 2 ek cukor
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 ek almaecet
- kevés csipős szósz
- 2 ek szójaszósz
- reszelt gyömbér
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, majd összeturmixolom. A többi hozzávalót az edénybe teszem és 10-15 percig főzöm.
A húst egy kis sütőedénybe teszem, a szilvás pácba beleforgatom, a pác maradékát pedig ráöntöm a húsra. Fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm sütőben.
Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csípős szósz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.