Szilvamártásban sült csirkeszárny recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirkeszárny
- só
- 20-25 dkg szilva
- 3 ek ketchup
- 2 ek cukor
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 ek almaecet
- kevés csipős szósz
- 2 ek szójaszósz
- reszelt gyömbér
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, majd összeturmixolom. A többi hozzávalót az edénybe teszem és 10-15 percig főzöm.
A húst egy kis sütőedénybe teszem, a szilvás pácba beleforgatom, a pác maradékát pedig ráöntöm a húsra. Fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm sütőben.
Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csípős szósz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »