Szilvamártásban sült csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szilvamártásban sült csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 6 csirkeszárny
  • 20-25 dkg szilva
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek cukor
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 ek almaecet
  • kevés csipős szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • reszelt gyömbér
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom.

A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, majd összeturmixolom. A többi hozzávalót az edénybe teszem és 10-15 percig főzöm.

A húst egy kis sütőedénybe teszem, a szilvás pácba beleforgatom, a pác maradékát pedig ráöntöm a húsra. Fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm sütőben.

Ha a ketchup erős, akkor nem kell hozzá külön csípős szósz.