Szezámos csirkefalatok recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell filé
- 3 dl hideg tej
- 1 kk só
- 1 nagyobb csipet őrölt bors
- 4 ek liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek panírmorzsa és 5 ek szezámmag keveréke
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás azért jó, mert sütéskor pillanatok alatt megpuhul bármilyen bundázott hús!)
Leszűrjük a tejet, kissé átforgatva sózzuk, borsozzuk a húscsíkokat és a szokásos módon bepanírozzuk először a liszttel, majd a felvert tojással, végül a szezámmag és a panírmorzsa keverékével.
Forró, bő olajban pár perc alatt világosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.