Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámos csirkefalatok recept

Szezámos csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemell filé
    • 3 dl hideg tej
    • 1 kk só
    • 1 nagyobb csipet őrölt bors
    • 4 ek liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek panírmorzsa és 5 ek szezámmag keveréke
    • Olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk.  (A tejben áztatás azért jó, mert sütéskor pillanatok alatt megpuhul bármilyen bundázott hús!)

    Leszűrjük a tejet, kissé átforgatva sózzuk, borsozzuk a húscsíkokat és a szokásos módon bepanírozzuk először a liszttel, majd a felvert tojással, végül a szezámmag és a panírmorzsa keverékével.

    Forró, bő olajban pár perc alatt világosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá