Szezámos csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell filé
  • 3 dl hideg tej
  • 1 kk só
  • 1 nagyobb csipet őrölt bors
  • 4 ek liszt
  • 3 db tojás
  • 5 ek panírmorzsa és 5 ek szezámmag keveréke
  • Olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk.  (A tejben áztatás azért jó, mert sütéskor pillanatok alatt megpuhul bármilyen bundázott hús!)

Leszűrjük a tejet, kissé átforgatva sózzuk, borsozzuk a húscsíkokat és a szokásos módon bepanírozzuk először a liszttel, majd a felvert tojással, végül a szezámmag és a panírmorzsa keverékével.

Forró, bő olajban pár perc alatt világosra sütjük.