Szezámmagos rántott csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
40 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- só
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd belülről kifelé kiklopfoljuk. Így a csirkemell méretét megtöbbszörözhetjük.
Megsózzuk, egymásra helyezzük, és kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe kevés szezámmagot keverünk.
A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a szezámmag, és a prézli keverékében végezzük.
A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.