Szezámmagos rántott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
40 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd belülről kifelé kiklopfoljuk. Így a csirkemell méretét megtöbbszörözhetjük.

Megsózzuk, egymásra helyezzük, és kicsit állni hagyjuk.

Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe kevés szezámmagot keverünk.

A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a szezámmag, és a prézli keverékében végezzük.

A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük.