Szezámmagos kínai csirke recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Bundához:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 egész csirkemell
- csipet só
- pici víz
- 1,5 kk sütőpor
Mázhoz:
- ketchup
- chili (erős pista)
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst. Amikor a húst beletesszük az olajba, figyeljünk rá, hogy a bunda teljesen befedje.
Elkészítjük a mázat. A ketchupot elkeverjük a chilivel /erős pistával/, mézzel és a szezámmaggal.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, megforgatjuk, majd tálra tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.