Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos csirkefalatok recept

Szezámmagos csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g csirkemell
    • 6 ek liszt (kb.150 g)
    • 3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
    • 1 ek olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs só
    • 1 1⁄2 tk sütőpor
    • 200 ml víz
    • 250 g ketchup (szósz)
    • 2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
    • 1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
    • 4 ek szezámmag (szósz)
    • szójaszósz (szósz)
    • olaj (kisütéshez)

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat a lisztet, keményítőlisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába. Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős paprikakrémet (vagy csiliport), szójaszószt és a pirított szezámmagokat.

    A húst forró olajban kis adagokban kisütjük és megforgatjuk az édes-csípős szószban. Főtt rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Mi kicsit csípősebben szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá