Szezámmagos csirkefalatok recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 6 ek liszt (kb.150 g)
- 3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
- 1 ek olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs só
- 1 1⁄2 tk sütőpor
- 200 ml víz
- 250 g ketchup (szósz)
- 2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
- 1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
- 4 ek szezámmag (szósz)
- szójaszósz (szósz)
- olaj (kisütéshez)
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat a lisztet, keményítőlisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába. Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős paprikakrémet (vagy csiliport), szójaszószt és a pirított szezámmagokat.
A húst forró olajban kis adagokban kisütjük és megforgatjuk az édes-csípős szószban. Főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Mi kicsit csípősebben szeretjük.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.