Szezámmagos csirkefalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 6 ek liszt (kb.150 g)
- 3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
- 1 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs só
- 1 1⁄2 tk sütőpor
- 200 ml víz
- 250 g ketchup (szósz)
- 2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
- 1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
- 4 ek szezámmag (szósz)
- szójaszósz (szósz)
- olaj (kisütéshez)
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat a lisztet, keményítőlisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába. Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős paprikakrémet (vagy csiliport), szójaszószt és a pirított szezámmagokat.
A húst forró olajban kis adagokban kisütjük és megforgatjuk az édes-csípős szószban. Főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Mi kicsit csípősebben szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

