Szezámmagos csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g csirkemell
  • 6 ek liszt (kb.150 g)
  • 3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás
  • 1 cs só
  • 1 1⁄2 tk sütőpor
  • 200 ml víz
  • 250 g ketchup (szósz)
  • 2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
  • 1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
  • 4 ek szezámmag (szósz)
  • szójaszósz (szósz)
  • olaj (kisütéshez)

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat a lisztet, keményítőlisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába. Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős paprikakrémet (vagy csiliport), szójaszószt és a pirított szezámmagokat.

A húst forró olajban kis adagokban kisütjük és megforgatjuk az édes-csípős szószban. Főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Mi kicsit csípősebben szeretjük.