Szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
Bundához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek étkezési keményítő
- 6 ek liszt
- 1 ek napraforgó olaj
- 1,5 kk sütőpor
- csipet só
- kevés víz
Mázhoz:
- kb 200 g ketchup
- paprikakrém vagy chili
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk.
A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen, olyan nokedliféle.
Beleforgatjuk a húst a masszába és állni hagyjuk addig, amíg a mázat elkészítjük.
A mázhoz a szezámmagot pirítsuk meg és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd mindenki tetszés szerinti mézet és csilit tegyen bele. Én nem szeretem a csípőset, így édes paprikakrémet tettem bele 2-3 kiskanálnyit és kb 6-7 ek mézet.
Forró olajban süssük addig a húst, amíg szép aranybarna nem lesz, majd még forrón forgassuk bele a mázba.
Köretként én rizibizit szoktam csinálni.
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »