Szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
Bundához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek étkezési keményítő
- 6 ek liszt
- 1 ek napraforgó olaj
- 1,5 kk sütőpor
- csipet só
- kevés víz
Mázhoz:
- kb 200 g ketchup
- paprikakrém vagy chili
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk.
A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen, olyan nokedliféle.
Beleforgatjuk a húst a masszába és állni hagyjuk addig, amíg a mázat elkészítjük.
A mázhoz a szezámmagot pirítsuk meg és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd mindenki tetszés szerinti mézet és csilit tegyen bele. Én nem szeretem a csípőset, így édes paprikakrémet tettem bele 2-3 kiskanálnyit és kb 6-7 ek mézet.
Forró olajban süssük addig a húst, amíg szép aranybarna nem lesz, majd még forrón forgassuk bele a mázba.
Köretként én rizibizit szoktam csinálni.
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »