Szezámmagos csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
Bundához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek étkezési keményítő
- 6 ek liszt
- 1 ek napraforgó olaj
- 1,5 kk sütőpor
- csipet só
- kevés víz
Mázhoz:
- kb 200 g ketchup
- paprikakrém vagy chili
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk.
A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen, olyan nokedliféle.
Beleforgatjuk a húst a masszába és állni hagyjuk addig, amíg a mázat elkészítjük.
A mázhoz a szezámmagot pirítsuk meg és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd mindenki tetszés szerinti mézet és csilit tegyen bele. Én nem szeretem a csípőset, így édes paprikakrémet tettem bele 2-3 kiskanálnyit és kb 6-7 ek mézet.
Forró olajban süssük addig a húst, amíg szép aranybarna nem lesz, majd még forrón forgassuk bele a mázba.
Köretként én rizibizit szoktam csinálni.
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

