Szecsuáni csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 3 szál újhagyma zölddel együtt
- 1/4 fej káposzta
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál szecsuáni bors
- 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
- 3 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 evőkanál keményítő
- 1/2 lime
Elkészítése:
Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az előzőleg felszeletelt, sózott és borsozott csirkemellet.
Tegyük félre, majd az összevágott zöldségeket is pirítsuk meg, fűszerezzük, majd a paradicsomlével, lime levével, szójaszósszal és 3 dl vízzel főzzük össze. A keményítőt keverjük el egy kis vízzel és adjuk a zöldségekhez.
Keverjük bele a húst és egyszer forraljuk össze.
Illatos burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »