Szecsuáni csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 3 szál újhagyma zölddel együtt
- 1/4 fej káposzta
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál szecsuáni bors
- 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
- 3 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 evőkanál keményítő
- 1/2 lime
Elkészítése:
Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az előzőleg felszeletelt, sózott és borsozott csirkemellet.
Tegyük félre, majd az összevágott zöldségeket is pirítsuk meg, fűszerezzük, majd a paradicsomlével, lime levével, szójaszósszal és 3 dl vízzel főzzük össze. A keményítőt keverjük el egy kis vízzel és adjuk a zöldségekhez.
Keverjük bele a húst és egyszer forraljuk össze.
Illatos burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

