Szecsuáni csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 3 szál újhagyma zölddel együtt
- 1/4 fej káposzta
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál szecsuáni bors
- 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
- 3 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 evőkanál keményítő
- 1/2 lime
Elkészítése:
Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az előzőleg felszeletelt, sózott és borsozott csirkemellet.
Tegyük félre, majd az összevágott zöldségeket is pirítsuk meg, fűszerezzük, majd a paradicsomlével, lime levével, szójaszósszal és 3 dl vízzel főzzük össze. A keményítőt keverjük el egy kis vízzel és adjuk a zöldségekhez.
Keverjük bele a húst és egyszer forraljuk össze.
Illatos burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »