Szárnyas, zöldborsós rizs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg pulyka felsőcomb filé
- 20 dkg rizs
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csili
- 10 dkg zöldborsó
- 1 csipetnyi majoránna
- só
- őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1/2 liter leves alaplé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük.
Külön edényben a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzányomjuk a fokhagymát. 1 kisebb magozott csilivel rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott pulykahúst, amivel együtt fehéredésig főzzük. Hozzáöntjük a bort, a zöldborsót, majd összekeverjük a már megfőtt rizzsel, és az apróra vágott petrezselyem zölddel.
Tálaláskor enyhén megborsozzuk, és sajtot reszelünk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.