Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel recept

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 2 személyre:

    • 2 db kacsacomb

    A páchoz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
    • 1 mokkáskanál, durvára darált színesbors keverék
    • 3 ágacska friss rozmaring
    • 1 kiskanál őrölt kömény
    • 1 dl olaj

    A töltelékhez:

    • 10 dkg magozott meggy (fagyasztott)
    • 5 dkg kockázott bacon
    • 0,5 dl meggy pálinka
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg
    • só, bors ízlés szerint

    A rizslepényhez:

    • 15 dkg rizs
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál burgonyakeményítő
    • 1 db babérlevél
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 db póréhagyma
    • 2 dkg vaj
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve, vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.

    Másnap, egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet és hozzáadjuk a pálinkát és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.

    Félretesszük kissé hűlni.

    A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconos meggyel megtöltjük és hústűvel, vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.

    Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.

    A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. A villával, vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk, minkét felüket szép pirosra.

    Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.

    Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé, a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá