Sütőzacskóban sült csirkecomb körettel recept
Hozzávalók:
- 12 csirkecomb
- 25 dkg előfőzött jázmin rizs
- 1 doboz csemegekukorica /konzerv/
- kb 1 kg burgonya
- 0,5 kg gomba
- 0,5 l főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- bors
- vegeta
- só
- majoránna
- sült csirke fűszersó
- csípős sült csirke pác
- 15 dkg vaj
- kb 0,5 dl étolaj
Elkészítése:
A csirkecombot enyhén megsózzuk, tetszés szerint fűszerezzük (vegeta, majoránna, bors, sült csirke fűszersó, pác) ,majd ráreszeljük a fokhagymát.
Foguk egy sütőzacskót, teszünk bele egy-két ek étolajat és a fűszerezett húst, majd bekötjük a végét mielőtt a sütőbe tesszük. Bökdössük meg egy pár helyen tűvel a zacskót és 200-220 fokon kb 30 percig süssük /Én a vége felé szétvágtam a zacskót, hogy szép pirosra süljön a hús/.
A rizst az utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, kevés olajon a kukoricával együtt átkeverjük.
A megtisztított gombát felszeleteljük, megszórjuk vegetával, borssal és kevés olajon zsírjára sütjük. Készítünk két ek lisztből habarást, amit a főzőtejszínnel hígítunk és besűrítjük vele a gombát.
A burgonyát hasábra vágjuk, ezután sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, tepsibe rakjuk, vegetával megszórjuk és a vajat több helyen elosszuk rajta. Sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a kész ételt zöldségekkel díszíthetjük.
Tipp:
Lehet ízlés szerint más fűszereket használni.