Sütőzacskóban sült csirkecomb körettel recept

Hozzávalók:
- 12 csirkecomb
- 25 dkg előfőzött jázmin rizs
- 1 doboz csemegekukorica /konzerv/
- kb 1 kg burgonya
- 0,5 kg gomba
- 0,5 l főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- bors
- vegeta
- só
- majoránna
- sült csirke fűszersó
- csípős sült csirke pác
- 15 dkg vaj
- kb 0,5 dl étolaj
Elkészítése:
A csirkecombot enyhén megsózzuk, tetszés szerint fűszerezzük (vegeta, majoránna, bors, sült csirke fűszersó, pác) ,majd ráreszeljük a fokhagymát.
Foguk egy sütőzacskót, teszünk bele egy-két ek étolajat és a fűszerezett húst, majd bekötjük a végét mielőtt a sütőbe tesszük. Bökdössük meg egy pár helyen tűvel a zacskót és 200-220 fokon kb 30 percig süssük /Én a vége felé szétvágtam a zacskót, hogy szép pirosra süljön a hús/.
A rizst az utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, kevés olajon a kukoricával együtt átkeverjük.
A megtisztított gombát felszeleteljük, megszórjuk vegetával, borssal és kevés olajon zsírjára sütjük. Készítünk két ek lisztből habarást, amit a főzőtejszínnel hígítunk és besűrítjük vele a gombát.
A burgonyát hasábra vágjuk, ezután sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, tepsibe rakjuk, vegetával megszórjuk és a vajat több helyen elosszuk rajta. Sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a kész ételt zöldségekkel díszíthetjük.
Tipp:
Lehet ízlés szerint más fűszereket használni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »