Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1.2 kg csirkemellfilé
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- só
- bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg parmezánsajt
- 1 db csilipaprika
- 1-2 ág petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 3 evőkanál folyékony margarin
Elkészítése:
A csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A tojásokat felverjük a liszttel csomómentesre egy kisebb habverővel.
A morzsát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A vágott bazsalikomot, petrezselymet, a csilit, és a sajtot, no meg a fokhagymát belereszeljük. Az egészet jó alaposan összekeverjük. A tepsiben lévő fóliát olajjal meglocsoljuk, és a hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába beleforgatjuk, kézzel megnyomkodjuk azért, hogy megtapadjon rajta a panír, majd sorban a kiolajozott tepsibe rakjuk őket.
Előmelegített sütőbe 200 fokon (alsó-felső sütés), 20 percet sütjük. Tíz perc sütés után megfordítjuk a húsokat, folyékony margarinnal megöntözzük, és még 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, kedvenc köretünkkel.
Tipp:
Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!