Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban recept

Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1.2 kg csirkemellfilé
    • 50 dkg zsemlemorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • bors
    • 1 kis csokor bazsalikom
    • 5 dkg parmezánsajt
    • 1 db csilipaprika
    • 1-2 ág petrezselyem
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl olívaolaj
    • 3 evőkanál folyékony margarin

    Elkészítése:

    A csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A tojásokat felverjük a liszttel csomómentesre egy kisebb habverővel.

    A morzsát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A vágott bazsalikomot, petrezselymet, a csilit, és a sajtot, no meg a fokhagymát belereszeljük. Az egészet jó alaposan összekeverjük. A tepsiben lévő fóliát olajjal meglocsoljuk, és a hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába beleforgatjuk, kézzel megnyomkodjuk azért, hogy megtapadjon rajta a panír, majd sorban a kiolajozott tepsibe rakjuk őket.

    Előmelegített sütőbe 200 fokon (alsó-felső sütés), 20 percet sütjük. Tíz perc sütés után megfordítjuk a húsokat, folyékony margarinnal megöntözzük, és még 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, kedvenc köretünkkel.

    Tipp:

    Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá