Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1.2 kg csirkemellfilé
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- só
- bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg parmezánsajt
- 1 db csilipaprika
- 1-2 ág petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 3 evőkanál folyékony margarin
Elkészítése:
A csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A tojásokat felverjük a liszttel csomómentesre egy kisebb habverővel.
A morzsát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A vágott bazsalikomot, petrezselymet, a csilit, és a sajtot, no meg a fokhagymát belereszeljük. Az egészet jó alaposan összekeverjük. A tepsiben lévő fóliát olajjal meglocsoljuk, és a hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába beleforgatjuk, kézzel megnyomkodjuk azért, hogy megtapadjon rajta a panír, majd sorban a kiolajozott tepsibe rakjuk őket.
Előmelegített sütőbe 200 fokon (alsó-felső sütés), 20 percet sütjük. Tíz perc sütés után megfordítjuk a húsokat, folyékony margarinnal megöntözzük, és még 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, kedvenc köretünkkel.
Tipp:
Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »