Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1.2 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 5 dkg parmezánsajt
  • 1 db csilipaprika
  • 1-2 ág petrezselyem
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál folyékony margarin

Elkészítése:

A csirkemellfiléket megmossuk, és felszeleteljük, de ne túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A tojásokat felverjük a liszttel csomómentesre egy kisebb habverővel.

A morzsát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A vágott bazsalikomot, petrezselymet, a csilit, és a sajtot, no meg a fokhagymát belereszeljük. Az egészet jó alaposan összekeverjük. A tepsiben lévő fóliát olajjal meglocsoljuk, és a hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába beleforgatjuk, kézzel megnyomkodjuk azért, hogy megtapadjon rajta a panír, majd sorban a kiolajozott tepsibe rakjuk őket.

Előmelegített sütőbe 200 fokon (alsó-felső sütés), 20 percet sütjük. Tíz perc sütés után megfordítjuk a húsokat, folyékony margarinnal megöntözzük, és még 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, kedvenc köretünkkel.

Tipp:

Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!