Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db sült, pácolt pulyka
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db csiperkegomba
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- kacsazsír
Elkészítése:
A krumplikat héjában félig megfőzzük, majd felkarikázzuk és egy kacsazsírral kikent tepsibe tesszük. Fűszerezzük, majd a közepére helyezzük a pulykacombot. Rászórjuk a felkockázott szalonnát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és a zöld fűszereket, majd az apróra aprított fokhagymát. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Tipp:
Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel és a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor “böjtölt”. Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »