Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival recept

Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db sült, pácolt pulyka
    • 3 db nagyobb krumpli
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 db csiperkegomba
    • 1 ág rozmaring
    • 5 szál kakukkfű
    • őrölt fekete bors
    • kacsazsír

    Elkészítése:

    A krumplikat héjában félig megfőzzük, majd felkarikázzuk és egy kacsazsírral kikent tepsibe tesszük. Fűszerezzük, majd a közepére helyezzük a pulykacombot. Rászórjuk a felkockázott szalonnát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és a zöld fűszereket, majd az apróra aprított fokhagymát. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

    Tipp:

    Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel és a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor “böjtölt”. Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá