Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 db sült, pácolt pulyka
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db csiperkegomba
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- kacsazsír
Elkészítése:
A krumplikat héjában félig megfőzzük, majd felkarikázzuk és egy kacsazsírral kikent tepsibe tesszük. Fűszerezzük, majd a közepére helyezzük a pulykacombot. Rászórjuk a felkockázott szalonnát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és a zöld fűszereket, majd az apróra aprított fokhagymát. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Tipp:
Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel és a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor “böjtölt”. Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.