Sült libacomb sütőtökös tócsnival recept

Hozzávalók:
Sült libacomb:
- 2 libacomb
- 2 dl libazsír
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 1 mk kakukkfű
- 1 mk rozmaring
- 1,5 dl fehérbor
Sütőtökös tócsni:
- 20 dkg sütőtök
- 20 dkg krumpli
- 1 púpozott ek kukoricaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- só
- őrölt fehér bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A combokat alaposan nézzük át, távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, és töröljük szárazra. Ezután alaposan sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.
A libazsírt olvasszuk fel, majd keverjünk hozzá egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Ezután forgassuk bele az előzőleg már besózott combokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.
A bepácolt combokat tegyük bele egy tepsibe, majd öntsük alá a bort, és a húsra a pácot. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. másfél óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és villával szedjük ki a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd a combokat helyezzük vissza a sütőbe, és néha meglocsolva süssük szép pirosra a combokat. (A fokhagymát azért érdemes kiszedni, mert sütés közben nagyon megsül, és keserű lesz!)
A sütőtököt és a krumplit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk, és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan nyomjuk ki a levét, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a tojást, majd keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyünk bele evőkanálnyi halmokat a masszából. Mindegyiket nyomjuk, lapítsuk le a kanállal, majd kisebb lángon, óvatosan többször átfordítva süssük készre.
Ezután szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor tegyük a tányérra a sült libacombot, majd helyezzük mellé a sütőtökös tócsnit, és ízlés szerint lila hagyma chutneyval kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »