Sült kacsacomb és mell recept

Hozzávalók:
- 2 kacsamell
- 4 kacsacomb
- 2 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoránna
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sülthöz két kacsatest combját és mellét használom, a többi részéből kacsahúsleves készült, ami másnap tovább alakult ludaskásának.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
A combot és a mellet sóval bedörzsölöm, a húsos felét beszórom az összekevert fűszerekkel, és 30 percre hűtőbe teszem.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat. Elhelyezem rajta a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom, és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával és főtt, vagy sült krumplival tálalom.
A sült kacsacomb és mell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 21 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »