Sült kacsacomb és mell recept

Hozzávalók:
- 2 kacsamell
- 4 kacsacomb
- 2 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoránna
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sülthöz két kacsatest combját és mellét használom, a többi részéből kacsahúsleves készült, ami másnap tovább alakult ludaskásának.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
A combot és a mellet sóval bedörzsölöm, a húsos felét beszórom az összekevert fűszerekkel, és 30 percre hűtőbe teszem.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat. Elhelyezem rajta a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom, és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával és főtt, vagy sült krumplival tálalom.
A sült kacsacomb és mell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 21 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »