Sült csirkemell szalonnával recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 100 g szalonna
- 200 g reszelt sajt
- 200 ml tejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt fekete bors
- liszt
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
Egy tepsi aljára tesszük a vékony szalonnacsíkok felét, rátesszük a lisztben, tojásban, majd reszelt sajtban megforgatott csirkemellet, és beborítjuk a fennmaradó szalonnacsíkokkal.
A maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, és ráöntjük a húsokra.
Lefedve forró sütőben 1 óra alatt megsütjük. A fedőt levéve megpirítjuk a tetejét. Friss salátát kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


