Sült csirkemell rebarbara mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg filézett csirkemell
- 2 dl tej
- só
- csirke fűszerkeverék
- 10 dkg liszt
- olaj a kisütéshez
Mártáshoz:
- 6 szál rebarbara
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A húst megmossuk, felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Beáztatjuk a tejbe minimum fél órára. Ettől nem fog kiszáradni sütés közben a hús. Az idő leteltével leitatjuk a húsokról a tejet, megsózzuk mindkét oldalát, majd a fűszersóval is meghintjük. Lisztbe forgatjuk és meleg, de nem forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
A rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. 5-10 perc alatt megfő. A tejfölt elkeverjük a vízzel és liszttel csomómentesre, majd folytonos keverés mellett besűrítjük vele mártást. Egyet forralunk rajta és már kész is.
Én burgonyapürével és barack befőttel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »