Sült csirkecombok velesült körettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb
- 2 ek olaj
- 1,5 kg burgonya
- 4 db lilahagyma
- 6 db nagyobb gomba
- 3 db sárgarépa
- 1 kávéskanál tárkony, morzsolt
- 1 kávéskanál rozmaring, morzsolt
- 1 kávéskanál fokhagyma por
- 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- 1/2 kávéskanál őrölt babér
- 1/2 kávéskanál Cayenne bors
- 1 csokor medvehagyma
- só
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, majd minden oldalát besózzuk. A krumplit megpucoljuk. A fűszereket a tárkony és a medvehagyma kivételével összekeverjük.
Egy tepsis kiolajozunk, majd elrendezzük benne a megpucolt krumplit, a nagyobb darabotakt elfelezzük. Sózzuk, meghintjük morzsolt tárkonnyal és a felaprított medvehagyma felével.
A besózott combok mindkét oldalát megszórjuk az előzőleg összekevert fűszerekkel, majd a krumplira sorakoztatjuk őket.
Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított és felezett lilhagymát, a hasábokra vágott sárgarépát és a gombafejetek.
A zöldségeket és megsózzuk, majd az egészet meghintjük a maradék medvehagymával és 200 fokon 80 percig sütjük úgy, hogy közben a kisült zsírral locsolgatjuk a tetejét.
A vele sült körettel tálaljuk és salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.