Sült csirkecombok velesült körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb
- 2 ek olaj
- 1,5 kg burgonya
- 4 db lilahagyma
- 6 db nagyobb gomba
- 3 db sárgarépa
- 1 kávéskanál tárkony, morzsolt
- 1 kávéskanál rozmaring, morzsolt
- 1 kávéskanál fokhagyma por
- 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- 1/2 kávéskanál őrölt babér
- 1/2 kávéskanál Cayenne bors
- 1 csokor medvehagyma
- só
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, majd minden oldalát besózzuk. A krumplit megpucoljuk. A fűszereket a tárkony és a medvehagyma kivételével összekeverjük.
Egy tepsis kiolajozunk, majd elrendezzük benne a megpucolt krumplit, a nagyobb darabotakt elfelezzük. Sózzuk, meghintjük morzsolt tárkonnyal és a felaprított medvehagyma felével.
A besózott combok mindkét oldalát megszórjuk az előzőleg összekevert fűszerekkel, majd a krumplira sorakoztatjuk őket.
Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított és felezett lilhagymát, a hasábokra vágott sárgarépát és a gombafejetek.
A zöldségeket és megsózzuk, majd az egészet meghintjük a maradék medvehagymával és 200 fokon 80 percig sütjük úgy, hogy közben a kisült zsírral locsolgatjuk a tetejét.
A vele sült körettel tálaljuk és salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »