Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecombok velesült körettel recept

Sült csirkecombok velesült körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 db csirkecomb
    • 2 ek olaj
    • 1,5 kg burgonya
    • 4 db lilahagyma
    • 6 db nagyobb gomba
    • 3 db sárgarépa
    • 1 kávéskanál tárkony, morzsolt
    • 1 kávéskanál rozmaring, morzsolt
    • 1 kávéskanál fokhagyma por
    • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
    • 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
    • 1/2 kávéskanál őrölt babér
    • 1/2 kávéskanál Cayenne bors
    • 1 csokor medvehagyma

    Elkészítése:

    A húst megtisztítjuk, majd minden oldalát besózzuk. A krumplit megpucoljuk. A fűszereket a tárkony és a medvehagyma kivételével összekeverjük.

    Egy tepsis kiolajozunk, majd elrendezzük benne a megpucolt krumplit, a nagyobb darabotakt elfelezzük. Sózzuk, meghintjük morzsolt tárkonnyal és a felaprított medvehagyma felével.

    A besózott combok mindkét oldalát megszórjuk  az előzőleg összekevert fűszerekkel, majd a krumplira sorakoztatjuk őket.

    Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított és felezett lilhagymát, a hasábokra vágott sárgarépát és a gombafejetek.

    A zöldségeket és megsózzuk, majd az egészet meghintjük a maradék medvehagymával és 200 fokon 80 percig sütjük úgy, hogy közben a kisült zsírral locsolgatjuk a tetejét.

    A vele sült körettel tálaljuk és salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá