Sült csirkecombok velesült körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 db csirkecomb
  • 2 ek olaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 db lilahagyma
  • 6 db nagyobb gomba
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kávéskanál tárkony, morzsolt
  • 1 kávéskanál rozmaring, morzsolt
  • 1 kávéskanál fokhagyma por
  • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1/2 kávéskanál őrölt babér
  • 1/2 kávéskanál Cayenne bors
  • 1 csokor medvehagyma

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, majd minden oldalát besózzuk. A krumplit megpucoljuk. A fűszereket a tárkony és a medvehagyma kivételével összekeverjük.

Egy tepsis kiolajozunk, majd elrendezzük benne a megpucolt krumplit, a nagyobb darabotakt elfelezzük. Sózzuk, meghintjük morzsolt tárkonnyal és a felaprított medvehagyma felével.

A besózott combok mindkét oldalát megszórjuk  az előzőleg összekevert fűszerekkel, majd a krumplira sorakoztatjuk őket.

Egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított és felezett lilhagymát, a hasábokra vágott sárgarépát és a gombafejetek.

A zöldségeket és megsózzuk, majd az egészet meghintjük a maradék medvehagymával és 200 fokon 80 percig sütjük úgy, hogy közben a kisült zsírral locsolgatjuk a tetejét.

A vele sült körettel tálaljuk és salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.