Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval recept

Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 db csirke alsó comb
    • grill fűszerkeverék
    • 1 dl száraz fehérbor

    Raguhoz:

    • 50 dkg gomba
    • 1 cukkini
    • 2 lila hagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 50 dkg szilva (érett, de nem puha)
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 kk őrölt szegfűbors
    • fehér bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megtisztítom, besózom, tepsibe helyezem, megszórom grill fűszerkeverékkel, aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és 200 fokon 30 percig sütöm.

    Ekkor leveszem a fóliát, és 15 perc alatt megpirítom a tetejét.

    A raguhoz a gombát és a cukkinit egy centis kockára vágom, a szilvát kimagozom, és szintén felkockázom.

    A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
    Amikor a gomba egy kis levet ereszt, hozzáadom a cukkinit, a szilvát, rászórom a kakukkfüvet, őrölt szegfűborsot, és lefedve 10 perc alatt készre főzöm.

    A sült csirkecombok cukkinis gombás raguval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 88 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá