Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 db csirke alsó comb
  • grill fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor

Raguhoz:

  • 50 dkg gomba
  • 1 cukkini
  • 2 lila hagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 50 dkg szilva (érett, de nem puha)
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk őrölt szegfűbors
  • fehér bors

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítom, besózom, tepsibe helyezem, megszórom grill fűszerkeverékkel, aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és 200 fokon 30 percig sütöm.

Ekkor leveszem a fóliát, és 15 perc alatt megpirítom a tetejét.

A raguhoz a gombát és a cukkinit egy centis kockára vágom, a szilvát kimagozom, és szintén felkockázom.

A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
Amikor a gomba egy kis levet ereszt, hozzáadom a cukkinit, a szilvát, rászórom a kakukkfüvet, őrölt szegfűborsot, és lefedve 10 perc alatt készre főzöm.