Sült csirkecombok burgonya körettel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 1 kg (fagyasztott) burgonya
- 1 ü zöldborsó
- só
- bors
- delikát
- sültcsirke fűszersó
- sültkrumpli fűszersó
Elkészítése:
A csirkecombokat “megnyúzom”, és kettévágom. Alaposan beledörzsölöm kevés delikáttal, sóval, borssal. Egy kisebb tepsibe fektetem őket, és jó alaposan megszórom sült csirke fűszersóval. Kb. 2 dl vizet öntök rá, és meglocsolom olajjal. 180 fokon kb. 1,5 órát sütöm. A víz elpárolog alóla, és szépen megpirul a teteje. Nem kell lefedni.
A krumplit olajban kisütöm, majd megszórom sültkrumpli fűszersóval.
Egy kisebb lábasban vajat olvasztok, beleöntöm a levétől lecsepegtetett zöldborsót, és 10-15 perc alatt megpárolom.
Tipp:
Akkor csinálom, amikor nincs kedvem főzni. Viszonylag kevés munka, kiadós ebéd.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.