Sült csirkecombok burgonya körettel recept

Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 1 kg (fagyasztott) burgonya
- 1 ü zöldborsó
- só
- bors
- delikát
- sültcsirke fűszersó
- sültkrumpli fűszersó
Elkészítése:
A csirkecombokat “megnyúzom”, és kettévágom. Alaposan beledörzsölöm kevés delikáttal, sóval, borssal. Egy kisebb tepsibe fektetem őket, és jó alaposan megszórom sült csirke fűszersóval. Kb. 2 dl vizet öntök rá, és meglocsolom olajjal. 180 fokon kb. 1,5 órát sütöm. A víz elpárolog alóla, és szépen megpirul a teteje. Nem kell lefedni.
A krumplit olajban kisütöm, majd megszórom sültkrumpli fűszersóval.
Egy kisebb lábasban vajat olvasztok, beleöntöm a levétől lecsepegtetett zöldborsót, és 10-15 perc alatt megpárolom.
Tipp:
Akkor csinálom, amikor nincs kedvem főzni. Viszonylag kevés munka, kiadós ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »