Sült csirkecombok burgonya körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 kg (fagyasztott) burgonya
  • 1 ü zöldborsó
  • bors
  • delikát
  • sültcsirke fűszersó
  • sültkrumpli fűszersó

Elkészítése:

A csirkecombokat “megnyúzom”, és kettévágom. Alaposan beledörzsölöm kevés delikáttal, sóval, borssal. Egy kisebb tepsibe fektetem őket, és jó alaposan megszórom sült csirke fűszersóval. Kb. 2 dl vizet öntök rá, és meglocsolom olajjal. 180 fokon kb. 1,5 órát sütöm. A víz elpárolog alóla, és szépen megpirul a teteje. Nem kell lefedni.

A krumplit olajban kisütöm, majd megszórom sültkrumpli fűszersóval.

Egy kisebb lábasban vajat olvasztok, beleöntöm a levétől lecsepegtetett zöldborsót, és 10-15 perc alatt megpárolom.

Tipp:

Akkor csinálom, amikor nincs kedvem főzni. Viszonylag kevés munka, kiadós ebéd.