Sült csirkecomb párolt káposztával recept
Hozzávalók:
- 4 db csirke alsó comb
- 2 dl fehérbor
- vegeta
- 1 közepes fejes káposzta
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávés kanál ételecet
- őrölt kömény
- olaj
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd vegetával és borssal fűszerezzük.
Ezután kb 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük és fóliával letakarjuk
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük.
Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk.
Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.
A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

