Sült csirkecomb párolt káposztával recept

Hozzávalók:
- 4 db csirke alsó comb
- 2 dl fehérbor
- vegeta
- 1 közepes fejes káposzta
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávés kanál ételecet
- őrölt kömény
- olaj
- só
- bors
- víz
Elkészítése:
A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd vegetával és borssal fűszerezzük.
Ezután kb 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük és fóliával letakarjuk
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután ropogósra sütjük.
A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük.
Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk.
Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.
A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »