Sült csirkecomb párolt káposztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db csirke alsó comb
  • 2 dl fehérbor
  • vegeta
  • 1 közepes fejes káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávés kanál ételecet
  • őrölt kömény
  • olaj
  • bors
  • víz

Elkészítése:

A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd vegetával és borssal fűszerezzük.

Ezután kb 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük és fóliával letakarjuk

Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután ropogósra sütjük.

A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük.

Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk.

Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.

A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.