Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecomb krumplival és sütőtökkel recept

Sült csirkecomb krumplival és sütőtökkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 50 dkg krumpli
    • 50 dkg sütőtök
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg vaj
    • 2 babérlevél
    • kakukkfű (lehet szárított is)
    • 1,5 dl fehérbor
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

    A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval és őrölt borssal.

    Egy tepsibe tegyük egymás mellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt és krumplit.
    Ezután szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfű ágat (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is) és babérlevelet, majd öntsük alá a bort. (Bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét.)

    A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre. Ezután fedjük le egy fóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.

    A sült csirkecomb krumplival és sütőtökkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá