Sült csirkecomb fokhagymaszósszal recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkefelsőcomb-filé
- 1 vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
- 1 dl leves alaplé
Elkészítése:
A csirkecombokat kifilézzük, és a csontokat enyhén sós vízben feltesszük főni. Az így keletkezett alaplét később felhasználjuk a szószhoz, de zöldségekkel akár kitűnő leves is készülhet belőle.
A filézett csirkecombokat befűszerezzük sóval, borssal, majd lefóliázva tepsibe tesszük úgy, hogy kevés olajat öntünk alájuk, és elkezdjük sütni. A fóliát a legvégén leszedjük, hogy enyhén megpiruljon a bőre.
Fokhagymamártás készítése:
Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és felöntjük 1 dl – a csontokból főzött – alaplével. Mustárt is adunk hozzá, és összeforraljuk.
A közben megsült csirkecombokat a szósszal együtt tálaljuk.
Tipp:
Rizs köret és a friss uborkasaláta nagyon illik hozzá, de mindenki választhat mást is kedve szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

