Sült csirkecomb fokhagymaszósszal recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkefelsőcomb-filé
- 1 vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- só
- kevés frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
- 1 dl leves alaplé
Elkészítése:
A csirkecombokat kifilézzük, és a csontokat enyhén sós vízben feltesszük főni. Az így keletkezett alaplét később felhasználjuk a szószhoz, de zöldségekkel akár kitűnő leves is készülhet belőle.
A filézett csirkecombokat befűszerezzük sóval, borssal, majd lefóliázva tepsibe tesszük úgy, hogy kevés olajat öntünk alájuk, és elkezdjük sütni. A fóliát a legvégén leszedjük, hogy enyhén megpiruljon a bőre.
Fokhagymamártás készítése:
Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és felöntjük 1 dl – a csontokból főzött – alaplével. Mustárt is adunk hozzá, és összeforraljuk.
A közben megsült csirkecombokat a szósszal együtt tálaljuk.
Tipp:
Rizs köret és a friss uborkasaláta nagyon illik hozzá, de mindenki választhat mást is kedve szerint.