Sült csirkecomb brokkolival recept

Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- negyed csomag kockamargarin
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- vegetás liszt
- margarin a kikenéshez
- 1 nagy csomag mirelit brokkoli
Az öntethez:
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- A tetejére: reszelt sajt
Elkészítése:
A tepsit kikenjük margarinnal. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egyenletesen a tepsibe szórjuk.
A csirkecombokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, bevagdaljuk (így jobban átsül, és jobban átjárják az ízek), és beleforgatjuk a vegetás lisztbe.
A negyed csomag margarint felszeleteljük, és úgy rendezzük el a csirkén, hogy ha elolvad, mindenhova jusson belőle.
Alufóliával letakarva, forró sütőbe tolva kb. egy óra alatt megpároljuk. Időnként nézzünk rá, hogy nem kell-e aláönteni egy kis vizet.
Közben a brokkolit blansírozzuk (forrásban lévő sós/vegetás vízben 1-3 perc alatt megfőzzük), szűrőkanállal kiszedjük, a nagyobb és szebb rózsáit félretesszük, a kicsiket, vagy ami összetört, felaprítjuk.
A nagydoboz tejfölt kevés vízzel elkeverjük, hogy jobban önthető legyen, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát és az apróra tört brokkolit.
A megpuhult hús mellé ízlésesen elrendezzük a szép brokkoli rózsákat és ráöntjük az öntetet, rászórjuk a reszelt sajtot. Kb. 20 percig, a sajt pirulásáig sütjük.
Főtt rizzsel és sült krumplival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »