Sült csirke tepsis burgonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1,2 kg burgonya
- só
- 1 mk szárnyas fűszer
- 1 mk durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk fokhagyma granulátum
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk ételízesítő
- 1 mk cayenne bors
- 1 dl étolaj
Elkészítése: Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül, belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét. A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.