Sült csirke tepsis burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1,2 kg burgonya
- só
- 1 mk szárnyas fűszer
- 1 mk durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk fokhagyma granulátum
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk ételízesítő
- 1 mk cayenne bors
- 1 dl étolaj
Elkészítése: Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül, belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a csirkét.

A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét. A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

