Sült csirke tepsis burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 1 mk szárnyas fűszer
  • 1 mk durvára darált bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk fokhagyma granulátum
  • 1 mk szárított rozmaring
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 dl étolaj

Elkészítése: Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül, belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a csirkét.
Fotó2851-tile
A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét. A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.
Fotó2856-tile
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!