Sörön sült csirke rozmaringgal és citrommal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 dobozos sör
- 1 egész csirke
- 2-3 rozmaring ág
- 1 db citrom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A csirkét megmosom, sózom, borsozom, és megkenem olívaolajjal. A nyakánál összetűzöm egy hústűvel, a belsejébe dugok egy pár rozmaring ágat és citrom karikát.
Megmosom a sörös dobozt, KINYITOM, majd ráhúzom a csirkét.
Egy tepsi aljába vizet öntök, hogy a kicsöpögő zsír ne égjen le. A vízbe dobok 1 rozmaring ágat, és 1-2 karika citromot. A tepsit a sütő aljába teszem (úgy fér be), és 180-190 fokon sütöm a csirkét.
Nekem egy régi gázsütőm van, abban kb 2-2,5 óra, amíg ropogós pirosra sül.
A sörön sült csirke rozmaringgal és citrommal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 23 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

