Sörben, hagymaágyon sült csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 5 egész csirkecomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek tyúkzsír
- 1 ek szárnyas fűszerkeverék
- 1,5 dl sör
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral.
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, és meghintjük fűszersóval. A vöröshagymákat vékony félkarikára vágjuk, és a kizsírozott tepsi aljára szórjuk. Ráfektetjük a húsokat.
A combok közé öntjük a sört.
Lefedve 200 fokon addig sütjük, míg a villa könnyen belemegy a húsba (ez kb. 60 perc).
Majd a fedőt eltávolítva szép pirosra pirítjuk. Néha érdemes a szaftjával meglocsolgatni, hogy ne száradjon ki nagyon, illetve egyszer megfordítani, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Nagyon szeretek sörben sütni, mert ad egy jellegzetes zamatot a húsnak. Bár magát a sört a kesernyés íze miatt nem iszom, de ez nem érződik a csirkén. Nem hagyományos körettel, hanem rozmaringos sütőtök kockákkal kínáltam. Kevés munkát igényel, a sütő végzi a többit :-)
A sörben, hagymaágyon sült csirkecombok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


