Sonkás-sajtos csirkeropogós recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg füstölt sonka
- 10 dkg sajt
- 2 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl
- 2 szelet kenyér
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- fokhagymapor
Elkészítése:
A csirkemellet és a sonkát felkockázzuk. A kenyeret tejben megáztatjuk, majd kicsavarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt. Sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. A tepsi alját kiolajozzuk és ráöntjük a húst. A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük, majd ráöntjük a húsra és a maradék sajttal befedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon lefedve sütjük, a sütés vége felé levesszük róla a fóliát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

