Sok hagymával sütött csirkecomb recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk majoránna
- só
- 1 tk durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2-3 ek libazsír
Előkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk és megmossuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.
A csirkecombokat sózzuk és befűszerezzük. Ezt akár előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.
A combokat megkenjük a hideg zsiradékkal és egy tepsibe tesszük, közérakjuk a fokhagyma gerezdeket, a négybe vágott vöröshagymát. Másfél-két deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órán át sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap, ez kb 20-30 perc.
Köretnek főtt, sült burgonya készült mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.