Sok hagymával sütött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 4 csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk majoránna
  • 1 tk durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2-3 ek libazsír

 

Előkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk és megmossuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.

A csirkecombokat sózzuk és befűszerezzük. Ezt akár előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.

A combokat megkenjük a hideg zsiradékkal és egy tepsibe tesszük, közérakjuk a fokhagyma gerezdeket, a négybe vágott vöröshagymát. Másfél-két deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órán át sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap, ez kb 20-30 perc.

Köretnek főtt, sült burgonya készült mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!