Sóágyon sült csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg só
- 4 farrészes csike comb
- Mustár
- Sültcsirke fűszersó
Köret:
- Rizs
Elkészítése:
1 kiló sót egyenletesen elterítünk egy tepsibe,a csirkecombokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és kevés sültcsirke fűszersóval megszórjuk mindkét oldalát. Ráfektetjük a sóágyra a combokat és alufóliával letakarjuk. Ha a combok megpuhultak levesszük az alufóliát és visszatesszük a sütőbe 10-20 percig, míg a bőrök elkezdenek szépen pirulni. Ezután újra kivesszük és a combok tetejét megkenjük mustárral. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Sütés közben még nincs a combokon a mustár,érdemes meglocsolni 1-2 evőkanál vízzel a combokat,így nem fog kiszáradni a husi. :)
Sztori: A combok a mustárral megkenve igen pikánsak lesznek,tudom ajánlani mindenkinek,olcsó és egyszerű az elkészítése. Nálunk az egész család imádja. :)